2018-02-20 14:43:39• hírek • Bede Emőke

Fiatal szerzők hozták el műveiket Szatmárnémetibe

A teljes magyar nyelvterület együtt ünnepelte a Magyar Széppróza Napját, számos nagyvárosban irodalmi esteket és különféle programokat szerveztek. Nem volt ez másként Szatmárnémetiben sem, ahova három fiatal, ám annál tehetségesebb erdélyi tollforgató látogatott el.

Az Északi Színház büféjében megrendezett találkozón Kereskényi Sándor irodalomtörténész Fischer Botondot, Király Farkast és Márton Evelint látta vendégül. Arról, hogy miként is fogant meg a szervezők fejében az ünnep gondolata, Király Farkas számolt be, aki nem mellesleg a Magyar Írószövetség választmányi tagja is. A szerző szerint nem ez volt az utolsó alkalom, hogy határon innen és túl megünnepelték a magyar prózát, ugyanis az írószövetség szeretne hagyományt teremteni és a következő években is megrendeznék az eseményt.
 

Ezt követően Kereskényi Sándor a magyar posztmodern próza jelenlegi helyzetéről és problematikájáról értekezett, majd a résztvevők közösen arra próbáltak választ keresni, miként lehet az olvasókhoz ismét közel hozni a magasirodalmat. A méltán elismert szerzők műveikből kiemelt részek felolvasásával is megörvendeztették a jelenlevőket, melyeket aztán a kulcsszavak mentén elindulva kezdtek el megfejteni. Az est végén Király Farkas legújabb, Sortűz című regényét dedikálta az irodalom iránt érdeklődő közönség számára.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: